INFO

Tekijä, opetus, graafinen muotoilu ja tekstiili.

INFO

Tekijä, opetus, graafinen muotoilu, tekstiili

Mari

ANNE-MARI

Olen freelancer tekstiilityön tuntiopettaja ja graafisen alan sivutoiminen yrittäjä Jyväskylästä. Olen toiminut tuntiopettajana vuodesta 2002,  graafisella alalla vuodesta 1997 ja yrittäjänä vuodesta 2012.

Osallistun tekstiilialan yhteisnäyttelyihin ja pidän satunnaisesti myös yksityisnäyttelyitä, joihin suunnittelen ja toteutan uniikkeja tekstiilejä erilaisilla tekstiilitekniikoilla.

“Tekstiilityön opetus, graafinen suunnittelu, kankaanpainanta, huovutus, valokuvat tekstiilissä, näyttelyt – kaikki nämä mahdollistavat idean tekemisen näkyväksi, ongelmanratkaisun ja kehittymisen.”

Jäsenyydet: Muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Materia ry ja Suomen huopayhdistys Filtti ry

Opetus​

Opetan mm. huovutusta, kankaanpainantaa, kuvansiirtoa ja kuvankäsittelyä tekstiilisuunnittelussa – tarpeen mukaan myös muita, esim. sovellettuja tekstiilitekniikoita. Uusimmat aluevaltaukset ovat makramee ja syanotypia kankaalle. Opettajaksi olen päätynyt erilaisten sattumusten ja kohtaamisten kautta. Opettamisessa kiehtovat haasteet, ongelmanratkaisu, erilaisten ihmisten tapaaminen ja uuden oppiminen. Olen suorittanut ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot ja tekstiilialalla toimin myös näyttötutkintojen arvioijana.

höyhen
Jarvilinna esite

Graafinen muotoilu

Toimin graafisella alalla sivutoimisena yrittäjänä toteuttaen erilaisia toimeksiantoja erilaisille kohderyhmille. Suunnittelen asiakkaan toiveen mukaisia painotuotteita ja pienimuotoisesti verkkosivuja. Asiakkaitani ovat mm. Suomen käsityön museo; Suomen keskustanaiset ja Jyväskylän kansalaisopisto, monet pienyrittäjät Jyväskylän seudulla, mm. Design LeenaSi, AAVAma ja Design Miia Suojala. Kohderyhmäni on erityisesti naispienyrittäjät, erilaiset yhteisöt ja yhdistykset, esim. Filtti ry sekä muut toimijat, kuten muotoilijat ja käsityöläiset.

Pyrin työssäni yksinkertaiseen ja laadukkaaseen visuaaliseen ilmeeseen huomioiden asiakkaan toiveet. Otathan yhteyttä, ja voimme jutella sinun graafisista toiveistasi ja tarpeistasi, yhteydenotto >

Tekstiili​

Toteutan erilaisilla tekniikoilla (mm. painokangas, huopa, kuva tekstiilissä, kirjonta) ja niiden yhdistelmillä tekstiiliteoksia, joita on ollut mukana yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Olen osallistunut yhteisnäyttelyihin Saksassa, Ranskassa, Jämsässä ja muualla Suomessa sekä Materia ry:n yhteisnäyttelyihin Jyväskylässä. Juuri nyt olen mukana Filtti ry:n Huomisen huopaa -yhteisnäyttelyssä Suomen käsityön museossa, joka on avoinna 5.5.2019 saakka. Yksityisnäyttelyitä on ollut mm. Suomen käsityön museossa, Galleria Saràssa ja Galleria Palkissa.

Heppa tekstiilitaulu
Siirry sivun alkuun