Mari

ANNE-MARI

Olen graafisen alan yrittäjä ja  freelancer tekstiilityön tuntiopettaja. Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2012, tuntiopettajana 2002 ja graafisella alalla 1997 alkaen. Pääpaino on graafisessa suunnittelussa/muotoilussa – täydennän tekemistäni opetuksella ja tekstiilien suunnittelulla.

Osallistun aktiivisesti tekstiilialan yhteisnäyttelyihin ja  satunnaisesti pidän myös yksityisnäyttelyitä, joihin suunnittelen ja toteutan uniikkeja tekstiilejä erilaisilla tekstiilitekniikoilla. Graafinen muotoilu, tekstiilityön opetus, tekstiilien valmistus, näyttelyt – nämä mahdollistavat idean tekemisen näkyväksi, ongelmanratkaisun ja kehittymisen.

JÄSENYYDET
Muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Materia ry
Suomen huopayhdistys Filtti ry

Graafisella alalla suunnittelen ja toteutan erilaisia painotuotteita ja kuvituskuvia (valokuva- ja tietokonepohjaisia) sekä pienimuotoisesti internetsivuja erilaisille kohderyhmille, kuten pienyritykset ja yhdistykset.

Työssäni pyrin yksinkertaiseen ja selkeään visuaaliseen ilmeeseen huomioiden asiakkaan tarpeet ja helppokäyttöisyys.

Jos tarvitset graafisen alan palveluja, ota yhteyttä,, niin voimme jutella juuri sinun tarpeistasi, tai lähetä tarjouspyyntö!

Tutustu tekemiini graafisen alan tuotteisiin ja internetsivuihin.

Opetan ja olen opettanut useita tekstiilitekniikoita ja sovellettuja tekstiilitekniikoita aikuisille eri oppilaitoksissa ympäri Jyväskylää (mm. Jyväskylän kansalaisopisto, Gradia, Taitokeskus, Jyvälä). Päätekniikat ovat huovutus, kankaanpainanta, makrameesolmeilu ja kuvansiirto (mm. syanotypia) sekä kuvankäsittely tekstiilisuunnittelussa.

Opettajaksi olen päätynyt erilaisten sattumien ja kohtaamisten kautta. Opettamisessa kiehtovat haasteet, ongelmanratkaisu, erilaisten ihmisten kohtaaminen ja kehittyminen. Olen suorittanut ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot ja tekstiilialalla toimin myös näyttötutkintojen arvioijana.

Uutiset-sivulta löydät tulevat ja meneillään olevat kurssit.

Valmistan teoksia erilaisilla tekstiilitekniikoilla ja niiden yhdistelmillä yksityis- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Katso tulevat ja meneillään olevat näyttelyt Uutiset-sivulta ja aiemmat näyttelyt vuodesta 2005alkaen  Menneet näyttelyt -sivulta.

Käytän tekniikoina etupäässä kankaanpainantaa, huovutusta ja kuvansiirtoa. Yhdistän teoksiin usein muita tekniikoita, kuten kirjontaa. Käytän suunnittelussa ja toteutuksen apuna tietokonetta.

Suunnittelen ja valmistan myös tilauksesta tekstiilituotteita tai -teoksia – otathan yhteyttä tai pyydä tarjous haluamastasi tuotteesta tai teoksesta!

Tutustu tekemiini tekstiiliteoksiin.

Siirry sivun alkuun