INFO

Tekijä, graafinen muotoilu, opetus ja tekstiili.

INFO

Tekijä, graafinen muotoilu, opetus tekstiili

Mari

ANNE-MARI

Olen graafisen alan sivutoiminen yrittäjä ja  freelancer tekstiilityön tuntiopettaja Jyväskylästä. Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 2012, tuntiopettajana vuodesta 2002,  graafisella alalla vuodesta 1997.

Pääasiassa teen graafista suunnitttelua/muotoilua, mutta täydennän tekemistäni opetuksella ja tekstiilien suunnitttelulla.

Osallistun aktiivisesti tekstiilialan yhteisnäyttelyihin ja pidän satunnaisesti myös yksityisnäyttelyitä, joihin suunnittelen ja toteutan uniikkeja tekstiilejä erilaisilla tekstiilitekniikoilla.

“Graafinen muotoilu, tekstiilityön opetus, kankaanpainanta, huovutus, valokuvat tekstiilissä, näyttelyt – kaikki nämä mahdollistavat idean tekemisen näkyväksi, ongelmanratkaisun ja kehittymisen.”

Jäsenyydet: Muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Materia ry ja Suomen huopayhdistys Filtti ry

berliini_monivari

Opetus​

Opetan mm. huovutusta, kankaanpainantaa, kuvansiirtoa ja kuvankäsittelyä tekstiilisuunnittelussa – tarpeen mukaan myös muita, esim. sovellettuja tekstiilitekniikoita. Uusimmat aluevaltaukset ovat makramee ja syanotypia kankaalle. Opettajaksi olen päätynyt erilaisten sattumusten ja kohtaamisten kautta. Opettamisessa kiehtovat haasteet, ongelmanratkaisu, erilaisten ihmisten tapaaminen ja uuden oppiminen. Olen suorittanut ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot ja tekstiilialalla toimin myös näyttötutkintojen arvioijana.

Leskien kesken

Graafinen muotoilu

Toimin graafisella alalla sivutoimisena yrittäjänä toteuttaen erilaisia toimeksiantoja erilaisille kohderyhmille. Suunnittelen asiakkaan toiveen mukaisia painotuotteita ja pienimuotoisesti verkkosivuja. Kohderyhmääni on erityisesti pienyrittäjät, erilaiset yhteisöt ja yhdistykset sekä muut toimijat, kuten muotoilijat ja käsityöläiset.

Pyrin työssäni yksinkertaiseen ja laadukkaaseen visuaaliseen ilmeeseen huomioiden asiakkaan toiveet. Otathan rohkeasti yhteyttä, jos mieleesi tuli jotain aiheeseen liittyvää – yhteydenotto >

Heppa tekstiilitaulu

Tekstiili​

Toteutan erilaisilla tekniikoilla (mm. painokangas, huopa, kuva tekstiilissä, kirjonta) ja niiden yhdistelmillä tekstiiliteoksia, joita on ollut mukana yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Olen osallistunut yhteisnäyttelyihin Saksassa, Ranskassa, Jämsässä ja muualla Suomessa sekä Materia ry:n yhteisnäyttelyihin Jyväskylässä. Yksityisnäyttelyitä olen pitänyt mm. Suomen käsityön museossa, Galleria Saràssa ja Galleria Palkissa.

Suunnittelen ja valmistan tekstiiliteoksia myös tilauksesta.

Siirry sivun alkuun