Suunnittelija

Olen Anne-Mari, graafisen alan yrittäjä ja tekstiilityön tuntiopettaja. Pidän erityisesti suunnittelusta, ongelman­ratkaisusta ja uusista oivalluksista, kehittelystä ja kokeiluista, joita molempiin ammatteihin oleellisesti kuuluu.

Uskon, että erilaiset osaamisalueeni, kuten tietotekniikka, suunnittelu, opettaminen ja monien tekstiili­tekniikoiden hallinta, tukevat toisiaan: ne auttavat ongelmanratkaisussa ja kehittymisessä, niiden avulla saan ideat näkyviksi. Työssäni ja ylipäätään kaikessa tekemisessäni pyrin selkeään, laadukkaaseen visuaaliseen ilmeeseen huomioiden toimivuus ja tyyli sekä asiakkaiden toiveet.

Olen toiminut Jyväskylän kaupungin ja JAMKin sopimuspalveluntarjoajana viimeiset neljä vuotta ja sopimus jatkuu edelleen.  Asiakkaitani ovat siis mm. Jyväskylän kaupunki, JAMK, Nuoret Lesket ry, Filtti ry ja Suomen keskustanaiset sekä monet yksinyrittäjät, freelancerit ja yhdistykset. Opettajana olen toiminut mm. Jyväskylän kaupungilla ja Gradian ammattioppilaitoksessa.

Visuaalinen ilme

Visuaalinen ilme vaikkapa yritykselle tai yhdistykselle, tuotteille tai verkko­sivuille - sisältää asettelut, logon, värit, fontit ja grafiikat, tarvittaessa myös graafinen ohjeistus.

Kuvitus, infografiikka

Kuvituskuvat, info­grafiikka ja muut graafiset elementit täydentämään visuaalista viestiäsi. Toteutan kuvat pääasiassa vektori­grafiikkana.

Printti­media

Esitteiden, julisteiden, käyntikorttien, vuosi­kertomusten, oppaiden, työkirjojen, mainosten tms. erilaisten paino­tuotteiden suunnittelu ja toteutus - tarvittaessa lopputulokset myös digitaaliseen muotoon.

Verkkosivut

Tarkoituksenmukaiset ja käyttäjä­ystävälliset perus­i­sivustot tai pienet verkko­kaupat, jotka toimivat eri laitteilla. Myös päivitys- ja yllä­pito­palvelut.

Kuosit ja printit

Kuosit ja printit suunnitellaan tuotteeseen. Tuote voi olla lähes mikä vain, kuten T-paita, kassi, muki, tarjotin, kangas, kirja, verkkosivut...

Logot

Uusi logo tai vanhan päivitys.

Sähköinen viestintä

Somekuvat, esitykset, verkkobannerit, mainokset ja yksinkertaiset animaatiot sähköisiin viestimiin.

Työhuone

Työhuoneeni sijaitsee Lohi­koskella, n. 3 km Jyväskylän keskustasta. Toimi­paikka­käynnit sovittavissa tapaus­kohtaisesti – voin myös tulla tapaamaan sinua toivomaasi paikkaan tai voimme pitää etäpalaverin.

Opettajuus

Opettajaksi olen päätynyt erilaisten sattumien ja kohtaamisten kautta. Olen kouluttautunut ammatilliseksi opettajaksi ja opiskellut aikuis­kasvatus­tiedettä. Tällä hetkellä toimin tekstiilityön sivutoimisena tuntiopettajana.

Opetan etupäässä aikuisia, joita haluan kannustaa itseohjautuvuuteen ja oma-aloitteisuuteen – mikä ei aina ole itsestäänselvyys aikuisillakaan – ja niiden kautta vastuun ottamiseen omasta oppimisesta sekä ekologisuuteen ja kierrättämiseen. Käsillä tekemisen oppiminen on paljon muutakin kuin vain mallin ja ohjeen mukaan tekemistä ja annetun tehtävän suorittamista. Perusasioiden oppimisen jälkeen kehittyminen on paljolti soveltamista, keksimistä, ongelman ratkaisua ja oivaltamista, virheidenkin tekemistä ja niiden myötä oppimista.

Ajankohtaiset kurssit löytyvät Uutiset-sivulta.

Tekstiili

Valmistan tekstiilejä pää­asiassa opetuksen tueksi ja näyttelyihin.

Päätekniikoitani ovat huovutus, kankaan­painanta ja kuvansiirto tekstiiliin. Näiden lisäksi hallitsen myös mm. makrameen, värjäyksen, kankaankudonnan ja monen muun tekniikan perusteet.

Galleriassa on esimerkkejä teoksistani, Näyttelyt-sivulla infoa menevistä, tulevista ja menneistä näyttelyistä, joissa olen mukana.

Jäsenyydet